Casus 28

Zomergriepje? Of toch ernstiger?

Een man uit 1953 die zich in september 2012 ziek meldde bij zijn werkgever vanwege een “zomergriepje”. Hij verwachtte binnen een aantal dagen gewoon weer aan het werk te kunnen gaan. Na negen dagen is hij inderdaad weer aan het werk gegaan en dat lukte vrij aardig. Enkele dagen later zag iemand anders dat er iets aan zijn rechter oog mankeerde. Hij maakte een afspraak met de huisarts omdat het andere oog ook mee ging doen en hij zich ook bepaald niet fit voelde. Al heel snel werd hij naar de oogarts verwezen die een ontsteking van het oog constateerde. Patiënt kreeg oogdruppels mee. Ondertussen werd hij steeds beroerder en werd hij eind oktober door de internist gezien. Met een nieuw soort oogdruppels waren de oogklachten inmiddels  goeddeels verdwenen maar kwamen na een tijdje ook weer terug. Begin november kon deze patiënt nog maar twee keer per week vier uur werken. Een gezonde man die binnen 2 maanden vrijwel geen werk meer kan doen!! De internist dacht aan een auto-immuun ziekte maar heeft gelukkig ook antistoffen tegen de Borrelia infectie laten prikken en zo kwamen ze erachter dat het om de ziekte van Lyme ging. Met een antibioticakuur van 4 weken knapte deze patiënt zienderogen op. Hij is op het internet gaan grasduinen en is toen ook al heel snel aanvullend met natuurlijke middelen aan het werk gegaan zoals kaardebolwortel-tinctuur en andere middelen. Patiënt gaf aan dat hij daar aanvankelijk nog zieker van werd, maar dat was hem al voorspeld. In april 2013 komt hij naar Slunterzicht om te laten controleren of er nog sprake is van Lyme. Ik kan nog een spoor van een co-infectie testen en in een later stadium de resten van Lyme. Na twee bio-fotonen- therapieën en een behandeling met isotherapie kan ik eind juni niets meer testen en verklaar ik deze patiënt genezen. Zo voelt hij zich ook.

Commentaar:
In de eerste plaats illustreert deze casus dat een tekenbeet en een rode kring (Erythema migrans) niet per se aanwezig hoeven te zijn in het beginstadium van Lyme. Als dat wel zo was geweest, had de huisarts er vast wel aan gedacht en eerder bloedonderzoek gedaan.
Verder laat deze geschiedenis zien dat er symptomen kunnen optreden die je helemaal niet aan Lyme laten denken, zoals in dit geval het zomergriepje en de rode, ontstoken ogen. De ziekte kent vele verschijningsvormen. erder valt op dat deze patiënt ook tijdens de antibiotica kuur nog zo sterk reageert op de natuurlijke middelen. Hij geeft aan dat deze kuur van natuurlijke middelen sterk hebben bijgedragen aan zijn genezing. Tenslotte heeft hij op advies van degene die hem de middelen voorschreef ook nog met biofysische diagnostiek en behandelingen het hele traject afgemaakt.

Patiënt is zeer gemotiveerd om nog een keer per maand twee dagen Kaardebol-tinctuur te gebruiken om ervoor te zorgen dat mogelijke resten van de Lyme niet opnieuw de kop op zullen steken. Je mag concluderen dat antibiotica, plantenextracten en bioresonantie / biofotonen-therapie heel goed te combineren zijn en voor dit mooie behandelresultaat hebben gezorgd. Dus een pleidooi voor integratieve geneeskunde.