Casus 3

OVERVALLEN DOOR EEN ERNSTIGE INFECTIEZIEKTE

Een patiënt van 73 jaar reist met auto en caravan, en echtgenote, naar Zuid-Hongarije. Het is begin juni 2012. Hij wordt daar, 8 dagen later en 1650 km van huis, erg ziek: het begint met nachtelijke koude rillingen, vervolgens hoge koortsen en gewrichtspijnen, spierpijnen, rode ogen, hij kan haast niet meer op zijn benen staan.
Na een eerste behandeling met antibiotica, gegeven door een te hulp geroepen arts, voelt hij zich weer enigszins in staat richting Nederland te rijden. Hij rijdt, zwak maar zo goed als koortsvrij, 450 km en overnacht in Noordwest-Hongarije. Daar slaan opnieuw de koortsen en algehele malaise toe, zo mogelijk nog heftiger.
Ook daar krijgt hij een (andersoortige) antibiotica kuur, maar na 4 dagen besluit de behandelend arts, dat onderzoek in het ziekenhuis noodzakelijk is. Patiënt wordt, per ambulance, naar het 25 km verder gelegen hospitaal gebracht en daar een dag lang poliklinisch onderzocht. Aan het eind van de dag en diverse onderzoeken verder,  verklaren de behandelend artsen, dat zij de oorzaak van de ziekte niet kunnen vinden en dat patiënt zo spoedig mogelijk per ambulance naar Nederland moet worden gebracht.
Met behulp van de ANWB (ambulance) komen beiden naar Nederland. Daar lijkt de patiënt iets op te knappen, maar dat is schijn. De ziekte met koortsaanvallen herhaalt zich nog een paar maal, steeds gedurende een periode van circa 2 weken, waarop de behandelend internist besluit patiënt voor onderzoek te laten opnemen. 8 dagen verblijf in het ziekenhuis en allerlei onderzoeken brengen geen diagnose aan het licht en patiënt wordt, ogenschijnlijk wat opgeknapt, ontslagen.
Patiënt is ernstig verzwakt, vertoont nog steeds ziekteverschijnselen en meldt zich eind augustus bij ons aan. Hij is dan net ontslagen uit het ziekenhuis.
Met biofysische diagnostiek is de diagnose al heel snel duidelijk: er is hier sprake van een zoönose, een ziekte die door dieren wordt overgebracht (Leptospirosis). Na 3 bioresonantie-behandelingen is hij vrijwel genezen en het is verder een kwestie van aansterken.
Intussen, circa 4 weken later, voelt patiënt zich weer volledig hersteld.

Commentaar: met biofysische diagnostiek kan een infectieziekte snel worden gediagnosticeerd en behandeld, zonder antibiotica. Onze ervaring heeft ons geleerd dat dit bijna altijd lukt, zelden hebben patiënten antibiotica nodig.