Casus 41

Een huibaby

Een moeder met haar negen dagen oude kindje bezoekt onze praktijk. Met moeder en kind gaat het overigens uitstekend. Wij kennen dit gezin al vanwege haar andere twee kinderen, waar de ouders lang mee hebben getobd, voordat ze bij ons kwamen. Ze wil nu alleen graag weten of Lies (niet haar echte naam) allergisch is, en of er sprake is van een vastzittend nekje, iets wat we soms zien bij pasgeboren kinderen (KISS-syndroom). Wij konden niets bijzonders vinden, en we adviseerden de ouders om Orthiflor-start te gebruiken, een probioticum dat zeer geschikt is voor kinderen die meer kans hebben op het ontwikkelen van een allergie. Lies is een voorbeeldige baby.

Niet lang na de geboorte van Lies trekt het gezin enkele maanden bij een van de ouders in, omdat hun nieuwe huis opgeknapt moet worden. Geleidelijk wordt Lies wat onrustiger totdat ze, nog geen half jaar oud, naar haar nieuwe huis gaat. Ze heeft een eigen kamertje. Zodra moeder haar in het bedje legt begint ze te krijsen. Het bekende advies dat je een kind soms maar even moet laten huilen kregen deze inmiddels ervaren ouders ook. Maar dit huilen van Lies was anders. Ze kon wel 4 uur achter elkaar krijsen, en stopte pas wanneer de ouders haar, totaal overstuur, oppakten en mee naar beneden namen. Ook wanneer ze Lies in de andere kamer legden was het bingo. Uit pure wanhoop hebben ze Lies in een campingbedje op zolder aan de andere kant van het huis laten slapen. Met stomheid geslagen ervoeren de ouders dat Lies daar geen kik meer gaf, direct in slaap viel en de hele nacht doorsliep. Na 2 weken probeerden de ouders om haar weer in haar eigen kamer te laten slapen. Opnieuw krijsen. Ook hebben ze geprobeerd om Lies in het campingbedje op haar eigen kamer te leggen, want het zou tenslotte ook wel aan het bedje kunnen liggen. Het maakte geen verschil. Uiteindelijk was er een familielid, loodgieter van beroep, die aanbood om onder het matras van het ledikantje lood aan te brengen. Dit bood inderdaad een oplossing. Lies kon weer slapen in haar eigen ledikantje

Commentaar: Negatieve invloeden van het aardmagnetisch veld spelen in de conventionele geneeskunde voor zover ik weet geen rol. Deze casus heb ik gepresenteerd omdat de ouders min of meer zelf uitgevonden hebben wat er aan de hand was. Met verbazing ervoeren ze dat Lies in haar eigen kamer alleen maar krijste en op zolder ogenblikkelijk stil werd. Ik heb het nog eens precies nagevraagd: abrupt werd ze stil vanaf het moment dat ze op zolder werd neergelegd. Ik wilde jullie deze casus niet onthouden. De moraal van het verhaal: als er meerder mensen in hetzelfde huis niet lekker of onrustig slapen of ziek worden, moet je aan aardmagnetisme denken.