Casus 46

Vervelende, vage, onverklaarbare klachten
Dhr. S, geb 1941

In september 2014 bezocht ik Slunterzicht vanwege een aantal klachten, waar ik niet verder mee kwam. Ik was niet meer energiek en had pijn in armen en schouders. Overdag viel ik makkelijk in slaap en lange autoritten werden me te gevaarlijk. Ik had sterk de neiging te ‘zwalken”, een soort gestoord evenwicht. Met de Atorvastatine, die ik vanwege mijn verhoogde cholesterolspiegel gebruikte, was ik al gestopt vanwege de nare bijwerkingen.

Na het bioresonantie-onderzoek voor deze klachten werd mij geadviseerd om eens een leverreiniging te doen. Ik moest het maar eens een paar keer doorlezen. Op de website stond een goede beschrijving. Thuisgekomen ging ik, nieuwsgierig als ik ben, direct naar de site toe om over de leverreiniging te lezen. Maar ook op andere sites begon ik naar informatie te zoeken en gelukkig kwamen die ook met dezelfde informatie. Alleen werd geadviseerd aan het begin en eind van de leverreiniging een klysma te nemen. Ook werd verteld dat de reiniging het beste kon plaatsvinden tussen laatste kwartier en nieuwe maan. Ook was het belangrijk de laatste dagen van de reiniging thuis te zijn of in ieder geval rustig aan te doen omdat een toilet in de omgeving wel nodig was.

Ik begon op een zondag, met mijn eerste glas appelsap. Best lekker, dat zal wel lukken, maar wel een beetje inplannen. Ook nog zeker 1,5 liter water erbij drinken op een dag en dan opletten met eten, het eten mag niet te zwaar zijn om de lever te ontzien. Ik nam alleen de noodzakelijke medicijnen, dronk alleen warm water, of op zijn minst op kamertemperatuur.

De eerste drie dagen waren geen probleem, appelsap tussen de maaltijden.
Dag 4 en 5 waren andere dagen. Het schema van Slunterzicht zag er ingewikkeld uit maar was toch te doen. Appelsap, tomatensap en wortelsap gingen vlot naar binnen, en zelfs het bitterzout in de morgen was best te doen. Nu was het wel belangrijk om een toilet in de buurt te hebben. Alleen al de nabijheid hiervan was voldoende om er niet te vaak gebruik van te maken. Nu kwam dag 6 en ik moet echt beamen: blijf thuis, doe zo weinig mogelijk. De avond ervoor om 22:00 uur de ceremonie met het drinken van een mengsel van olijfolie en grapefruitsap, naast het bed, om dan direct in bed te ploffen met een warme kruik op de lever. Rustig liggen en slapen, met als redmiddel een emmer, omdat het toilet waarschijnlijk te ver was. Toch geen gebruik daarvan gemaakt. Dag 7 was aangebroken. Net beneden begonnen de problemen: een spurt naar het toilet voor de eerste zeer dunne ontlasting. Ik geloof dat ik die dag wel zes keer geweest ben en ik zag elke keer aardig wat galstenen tevoorschijn komen. Ook wat stenen opgevist om er een foto van te maken. Op het eind van deze dag voelde ik mij fantastisch energiek en herboren. Ik ben zeker van plan de volgende keer het nog beter volgens de richtlijnen te doen, want met een keer ben je er niet, je moet doorgaan tot er geen steen meer te zien is.

Commentaar:
Dit is wat mij betreft een voorbeeld van een patiënt die zijn gezondheid tot zijn eigen onderneming maakt. Door de mogelijkheden van de bio-fysische test kon ik hem de goede adviezen geven. Van deze adviezen heeft hij grif gebruik gemaakt met een prachtig resultaat. Hij is zeer gemotiveerd om voorlopig  iedere maand een reiniging door te voeren totdat er geen “rommel” meer komt. Hij is ook vastbesloten om voor zijn verhoogde cholesterol alleen nog natuurlijke middelen en aangepaste voeding te gebruiken. Ik verwacht ook dat de bloedvetten na de leverreinigingskuren zullen verbeteren. Onze slogan “Natuurlijk als het kan, chemisch als het moet” maakt deze patiënt wel waar. Dit is geneeskunde zoals het hoort te zijn.