Casus 25

Vitaal worden en blijven

Mijn ervaringen met neuraaltherapie wil ik graag met u delen.

Van huis uit ben ik vertrouwd met neuraal-therapie. Ik ben nu 57 jaar en mijn eerste contacten met deze vorm van therapie dateren van ruim 40 jaar geleden.
Ik ging destijds naar een arts die werkte met deze methode. Hij behandelde mij na een aantal operaties om mijn lichaam optimaal te laten herstellen, zodat ik bijvoorbeeld niet vermoeid zou blijven. 

In 2000 ben ik naar Egypte geweest en kwam erg ziek van de reis terug. Ik kon toen in feite niet meer functioneren. Door reguliere artsen ben ik eindeloos onderzocht: o.a. scannen en bloedonderzoek. Uiteindelijk werd me verteld dat het ‘waarschijnlijk een virus was en dat ik met mijn klachten moest leren leven’.
Ik ben toen volledig overgestapt op behandelingen met neuraal-therapie en hoewel het zeker niet zo is dat artsen die hiermee werken kunnen toveren, voelde ik me relatief snel (+/- 6-8 weken) “beter”, wat inhield dat ik me in huis weer redelijk kon redden. Dat was een enorme opluchting gezien de situatie waar ik vandaan kwam. In het begin ging ik wekelijks naar deze therapie. Het heeft al met al wel een half jaar geduurd voor ik weer aan het werk kon en niet alles wat ik deed me uitputte. Voor mij was het glashelder dat deze behandelingen echt werken!

Ik ga nu, na 13 jaar, nog regelmatig voor een behandeling met neuraaltherapie. Op dit moment 1 keer in de 6 weken. De periode tussen de behandelingen wordt steeds langer en op deze manier kan ik weer gewoon functioneren – en dat is iets waarvoor ik heel erg dankbaar ben.
Mijn omgeving vond dit bijzonder en een aantal mensen die ik ken die wat vagere klachten hebben (bijv. vermoeidheidsklachten na ingrijpende operaties) zijn ook naar de arts voor neuraaltherapie gegaan en hebben daar ook baat bij.