Ziekte van Lyme

Lyme is een ziekte die overgebracht wordt door teken. Een belangrijk kenmerk voor een besmetting met de Borrelia-bacterie is een rode kring op de huid die na de beet verschijnt. Het is echter niet zo dat alleen dán een patiënt besmet is. Ook zonder rode kring kun je al een besmetting te pakken hebben. Hoofd-, spier- of gewrichtspijn en griepachtige verschijnselen duiden op de ziekte van Lyme. Als de behandeling in de eerste fase van de ziekte niet afdoende is kan er een ernstig chronisch verlopend ziektebeeld ontstaan met onder andere chronische vermoeidheid.

In de periode 1-1-2009 tot 1-1-2010 hebben we 8 patiënten met de ziekte van Lyme behandeld. Omdat we vanaf 1-1-2009 de beschikking hebben over de Bionic, een apparaat dat middels biofotonen werkt, hebben we de eerste 8 patiënten die hiermee behandeld werden gevolgd. Ik wil u hierover graag iets vertellen.

Het ziektebeeld heeft vele gezichten en wordt daarom ook niet altijd door de huisarts of de specialist herkend. De patiënt komt vervolgens bij ons met vage, onbegrepen klachten.
De diagnose is moeilijk te stellen waardoor de patiënten niet díe behandeling krijgen die nodig is.
Veel patiënten die toch een antibioticumkuur krijgen blijven klachten houden. Dit heet dan het post-Lyme-syndroom. In het ziekenhuis zijn deze patiënten dan uitbehandeld. Wij kunnen met onze methodieken zeker weer verder behandelen.

De ziekte van Lyme.
De ziekte wordt door een Borrelia-bacterie veroorzaakt, en wordt verspreid door teken, maar waarschijnlijk ook door vlooien, muggen, mijten etc. Mensen die werken bij staatsbosbeheer, waterschappen, plantsoenendiensten en op campings, lopen duidelijk meer risico besmet te raken.
Ik ben zelf nogal onder de indruk gekomen van de ziekte en vind eerlijk gezegd dat het publiek onvoldoende wordt gewaarschuwd voor deze ziekte.
Mijn advies is dan ook: blijf in het bos op de (zand)weg of het fietspad en probeer contact met de begroeiing te vermijden. En verder: na een boswandeling secuur op teken (laten) controleren onder de douche!

Onze acht patiënten hebben acht zeer verschillende ziektegeschiedenissen:

  • Patiënt 1 heeft vooral een laag energieniveau en gewrichtsklachten
  • Patiënt 2 is voortdurend erg moe en heeft spierpijnen
  • Patiënt 3 heeft een aantal keren per dag schietende pijnen en een vreemd branderig gevoel van de bovenbenen
  • Patiënt 4 is vooral heel erg moe en heeft spierklachten
  • Patiënt 5 kwam met een verdenking van een hartinfarct in het ziekenhuis terecht- het was geen hartinfarct, het was Lyme!
  • Patiënt 6 is vooral moe, zo zelfs dat hij de neiging heeft overdag, in de auto, in slaap te vallen
  • Patiënt 7 heeft veel gewrichtsklachten en is moe. Bij deze patiënt speelt reuma ook een rol
  • Patiënt 8 kwam in het ziekenhuis met de verdenking op een hersenvliesontsteking.

Ik wil hiermee laten zien dat de ziekte van Lyme vele gedaanten heeft. Er zijn artsen die beweren dat de Borrelia-bacterie 300 verschillende ziektebeelden kan geven. Het is dus niet vreemd als de diagnose gemist wordt. 

Behandeling Slunterzicht
Wanneer we met onze bioresonantie-apparatuur de diagnose hebben gesteld proberen we bij voorkeur de diagnose via een laboratoriumtest te bevestigen. We hebben goede contacten met een laboratorium dat zich hierin heeft gespecialiseerd. Bij de behandeling bekijken we of een antibioticakuur alsnog nodig is. Dit laten we overigens graag over aan de huisarts of de internist- infectioloog. Onze behandeling zal bestaan uit plantaardige medicatie, biofotonen-therapie en orthomoleculaire therapie. Van de acht patiënten zijn er zes heel goed opgeknapt en vrijwel klaar met de behandeling. De andere twee patiënten zijn nog niet zover. Patiënt 4 reageert heel sterk op de behandeling dus moeten we met heel kleine stapjes werken. Patiënt 7 krijgt medicijnen van de reumatoloog die het immuunsysteem blokkeren. Bij deze patiënt werkt de therapie dan ook niet zo goed: de medicatie blokkeert de zelfregulatie.

Conclusie
Voor patiënten met de ziekte van Lyme kunnen we complementair veel betekenen. Als preventie niet is gelukt en de teek heeft “beet”, kunt u hier terecht voor verder advies en behandeling. Komt de infectie in een chronisch stadium dan is de behandeling vele malen complexer, maar zeker niet onmogelijk.