Casus 35

Een salmonella-infectie

Ik wil u voorstellen aan een patiënt van 37 jaar bij wie het veel eenvoudiger ging. Hij heeft, als hij in oktober 2011 bij ons komt, al anderhalf jaar last van onregelmatige stoelgang, met soms dunne ontlasting tot 4 keer per dag. Daarnaast is hij veel meer vermoeid dan vroeger en hij heeft bovendien gewrichtsklachten. Tot de zomer van 2011 was hij goed gezond en waren er geen klachten. Hij bezocht de huisarts in augustus 2011, die hem direct doorverwees naar de maag-darm-leverarts. De MDL arts heeft bloed in de ontlasting laten nakijken en heeft een endoscopie gedaan, dat wil zeggen in de darmen gekeken. Uiteindelijk kwam hij uit op de diagnose prikkelbare darm syndroom (PDS), ook al kon hij de gewrichtsklachten er niet goed mee rijmen.

Toen de patiënt zich bij ons meldde dacht ik meteen aan het seizoen waarin de klachten begonnen zijn. Tot juli 2011 klachtenvrij en daarna begint het gedoe. Heeft hij in juni wel een barbecue gehad? Oh ja natuurlijk, het was een mooie maand. Dan is het zo fantastisch om met biofysische diagnostiek te werken: binnen een halve minuut is de diagnose rond: een salmonella infectie. De patiënt wordt in de maand november vier keer met bioresonantie behandeld en kan daarna klachtenvrij worden uitgeboekt.

Commentaar:
Dit is een voorbeeld waarbij de reguliere geneeskunde blijkbaar moeite heeft om een goede diagnose te stellen. Een onbegrepen buikklacht komt dan al heel snel in het vakje prikkelbare darmsyndroom terecht. Kunt u zich voorstellen wat een fantastische vooruitgang het zou zijn wanneer de biofysische geneeskunde ook in het ziekenhuis beschikbaar zou komen?