Joke Hummelen – Nieuwenhuize

Ik ben sinds 1975 getrouwd met Hendrik Jan Hummelen. Samen met hem en het team heb ik vanaf 1996 Slunterzicht opgebouwd en vorm gegeven tot wat het nu is.

Samen met Ilonka doe ik het werk achter de balie, ik voel me daar soms een soort verkeersleider. Het is vooral onze taak dat alles in goede banen geleid wordt in de praktijk.

Er komen veel vragen vaak telefonisch op ons “bordje”.

Van huis uit ben ik verpleegkundige. Van 1968 tot 1972 heb ik de opleiding gedaan voor de verpleging van mensen met een verstandelijke handicap (Noordwijk). Daarna heb ik van 1972 tot ‘75 de opleiding voor psychiatrische verpleegkunde gevolgd (Zeist). Tussen de bedrijven door heb ik de doktersassistente- opleiding gevolgd.

Ik heb verschillende pastorale cursussen met plezier gevolgd en ik heb er veel van geleerd. Ik vind het fijn om mensen te begeleiden en vind het prachtig als mensen opknappen tijdens hun behandeltraject.

Samen met onze collega’s heb ik het dus prima naar mijn zin, wat vooral te maken heeft met de vaak bijzonder gemotiveerde patiënten die bij ons komen.